ČUVARI MORA I RUSIJE: Isplovio veliki trojni savez, Moskva okupila najveće protivnike Zapada

Tanjug

15. 03. 2023. u 18:37

RUSIJA, Kina i Iran počeli su danas trilateralnu pomorsku vežbu "Pomorski pojas bezbednosti 2023" u Omanskom zalivu, saopštilo je ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

ЧУВАРИ МОРА И РУСИЈЕ: Испловио велики тројни савез, Москва окупила највеће противнике Запада

Foto: EPA

- U trilateralnoj pomorskoj vežbi Pomorski pojas bezbednosti 2023 koja se održava u oblasti luke Čabahar u Islamskoj Republici Iran učestvuju mornarice Rusije, Narodnooslobodilačke vojske Kine i Islamske Republike Iran - navodi se u saopštenju ruskog MO, prenosi TAS S.

Rusku mornaricu u ovim manevrima predstavlja pomorska grupa koju čine fregata Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov i tanker srednje veličine Kama, saopštilo je ministarstvo.

- Pomorska grupa ruske Severne flote uvežbavaće zajedničke operacije sa kineskim razaračem Nandžing, fregatama Sahand i Džamaran, korvetom Bajandor i drugim brodovima i plovilima Ratne mornarice Islamske Republike Iran - navodi se u saopštenju ruskog MO.

U prvoj fazi pomorskih vojnih vežbi mornari iz tri zemlje će se uvežbavati na mapama za zajednička dejstva na moru, dobijaće naredbe i uputstva i održavati taktičke brifinge, navodi se u izveštaju Rojtersa. Pomorski manevri trajaće do 17. marta i tokom ove faze mornarice tri zemlje će uvežbavati formiranje multinacionalne mornaričke borbene operativne grupe, zajedničko manevrisanje i artiljerijsku vatru po dnevnim i noćnim uslovima.

Uvežbavaće se i oslobađanje zarobljenog plovila, pružanje pomoći brodovima u nevolji i neke druge zajedničke pomorske aktivonsti, saopštilo je ministarstvo. Krajem februara u Indijskom okeanu su održani zajednički pomorski manevri Rusije, Kine i Južne Afrike.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima