DIREKTORKA ECB SE POVERILA „ZELENSKOM“: Antiruske sankcije ne „grizu“ dovoljno

Novosti online

15. 03. 2023. u 10:10

DIREKTORKA Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard je u razgovoru sa ruskim prankerima Vladimirom Kuznjecovom (Vovan) i Aleksejem Stoljarovom (Leksus), koji su se predstavili kao ukrajinski lider Vladimir Zelenski, izjavila da sankcije Rusiji ne „grizu“ kako se očekivalo, jer Rusija i dalje uspeva da obezbedi priliv deviza.

ДИРЕКТОРКА ЕЦБ СЕ ПОВЕРИЛА „ЗЕЛЕНСКОМ“: Антируске санкције не „гризу“ довољно

Kristin Lagard / Foto AP

Prema njenim rečima, problem sa cenama energenata, kako ga ona vidi, jeste u tome što Moskva još uvek uspeva da proda mnogo energenata, bilo nafte ili gasa, drugim zemljama izuzev onih koje su joj uvele sankcije i, naravno, van granica Evropske unije.

 - Kada oni prodaju energente Indiji, Kini, Dalekom istoku, uspevaju da obezbede priliv deviza. Ne znam da li dobijaju juane, rupije ili drugu valutu, ali definitivno uspevaju da izvoze i obezbede priliv novca - istakla je Lagardova.

Pored toga, direktorka je istakla da je šefica Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina uradila odličan posao kako bi sprečila visoku inflaciju usled antiruskih sankcija.

Zapad je zbog specijalne operacije Rusije u Ukrajini pojačao sankcioni pritisak na Moskvu, što je dovelo do rasta cena struje, goriva i prehrambenih proizvoda u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavljivao je da su jeftini i pouzdani ruski energenti bili konkurentna prednost za Evropu, pa se čak i delimično odustajanje od njih već negativno održava na njenu privredu i stanovnike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba