TIKTOK PONOVO NA UDARU: Britanski ministar tražio proveru bezbednosti aplikacije

Tanjug

14. 03. 2023. u 12:04

MINISTAR odbrane Velike Britanije Tom Tugenhat zatražio je od Nacionalnog centra za sajber bezbednost (NCSC) da ispita kinesku aplikaciju Tiktok nakon što su vlade širom sveta počele da zabranjuju njegovu upotrebu na službenim telefonima.

ТИКТОК ПОНОВО НА УДАРУ: Британски министар тражио проверу безбедности апликације

Foto Printskrin

Kako prenosi Bi-Bi-Si, kineska aplikacija je sve više pod evropskim i američkim mikroskopom zbog bezbednosti i privatnosti podataka, uz zabrinutost da bi mogla da se koristi za promovisanje prokineskih stavova ili prikupljanje korisničkih podataka.

Evropska komisija i više od polovine američkih saveznih država već su uveli zabranu zbog zabrinutosti da može da dođe do potencijalnih sajber napada.

Tugenhat je ranije rekao za Skaj njuz da je "apsolutno neophodno" da "diplomatski procesi u Velikoj Britaniji budu slobodni i bezbedni".

 

BONUS VIDEO:

BUGARI ZA VOJNU NEUTRALNOST I PROTIV NATO: Bugarske i ruske zastave na protestima u Sofiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

SRBIJA JE PRVAK SVETA U BASKETU! Kakav pozdrav Amerikancima iz zemlje košarke - za istoriju!  (VIDEO)