BLOKIRAĆEMO KRIM I ISCRPIĆEMO IH SVE: Pukovnik Oružanih snaga Ukrajine Černik najavio nameru Kijeva

P. Z. S. / ria.ru

06. 03. 2023. u 00:10 >> 00:40

VOJNI analitičar i pukovnik Oružanih snaga Ukrajine Pjotr Černik rekao je da Ukrajina razmatra opciju blokade Krima radi iscrpljivanja.

БЛОКИРАЋЕМО КРИМ И ИСЦРПИЋЕМО ИХ СВЕ: Пуковник Оружаних снага Украјине Черник најавио намеру Кијева

Foto Tanjug/AP


-Pitanje vremena je fizička iscrpljenost kako borbene grupe, tako i uopšte celokupnog stanovništva koje se tamo nalazi, rekao je on u eteru TV kanala Big Lvov. Njegove reči citira RIA Novosti.

Černik je napomenuo da bi Ukrajina morala da uništi Krimski most da bi sprovela ovaj plan.

Ipak, bez avijacije i raketa dugog dometa, Kijev neće moći da se nosi sa takvim zadatkom, rekao je on. Konkretno, pukovnik veruje da će američki F-16 biti pogodni za ovu svrhu, i to u velikim količinama.

Kijevske vlasti su više puta govorile o planovima za pokretanje ofanzivne operacije na Krimu. Istovremeno, Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, tvrdio je da, pošto se dogovorio o isporuci tenkova, Kijev pregovara o nabavci raketa i aviona proširenog dometa za udare na Krim, ali je Zapad najavio odbijanje da se obezbedi takvo oružje.

Ranije je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak rekao da se 2023. planira „poraz Rusije” i „vraćanje” teritorije Krima.

Šef komiteta krimskog parlamenta za javnu diplomatiju i međuetničke odnose Jurij Gempel nazvao je izjave kijevskih vlasti agresivnim i sumanutim.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (12)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)