OBNAVLJAMO ODBRANU KOD BAHMUTA: Kako VSU objašnjava dizanje dva mosta u vazduh (MAPA)

P. Z. S. / RVvoenkor

04. 03. 2023. u 21:51

AMERIČKI institut za proučavanje rata smatra da na taj način Oružane snage Ukrajine stvaraju uslove za kontrolisano povlačenje iz grada, ali se komanda plaši da ne naruši moral Oružanih snaga Ukrajine i priča slatke priče.

ОБНАВЉАМО ОДБРАНУ КОД БАХМУТА: Како ВСУ објашњава дизање два моста у ваздух (МАПА)

Foto Tanjug/AP


-Ovo je rat, a kritični infrastrukturni objekti su takođe uništeni u takvom naletu vatre. Ali iskustvo više od jednogodišnjeg rata velikih razmera i devetogodišnjeg rata uopšte omogućava nam da obnovimo odbranu i odupremo se ubuduće, uprkos činjenici da je infrastruktura oštećena, rekao je predsednik istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine Sergej Čerevati.

Dao je i opštu ocenu situacije: „teško, ali kontrolno“:

-Bahmut je danas epicentar rata. Samo na području samog grada tokom dana neprijatelj je izvršio 21 granatiranje i došlo je do 9 sukoba. Ukupno u rejonu naselja Vasjukovke, Dubovo-Vasilovke, Bogdanovke, Bahmuta i Ivanovskog, izvršeno 131 neprijateljsko granatiranje iz MLRS i artiljerije i bilo je 38 sukoba pešadije.

Jedan od dignutih u vazduh mostova nalazi se u istočnom delu grada preko reke Bahmutovke, a drugi zapadno od Bahmuta kod Hromova, kroz koji prolazi ključni put za snabdevanje ukrajinskog garnizona u gradu.

Ruske jedinice sada pokušavaju da se probiju na ovaj put sa severa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati