KINA UPOZORAVA: Amerika je najveća nuklearna pretnja na svetu

Srna

03. 03. 2023. u 19:41

SAD predstavljaju najveću svetsku nuklearnu pretnju i moraju da preispitaju svoju bezbednosnu politiku, rekla je danas portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.

КИНА УПОЗОРАВА: Америка је највећа нуклеарна претња на свету

Foto: Printskrin/Jutjub/ Daily Aviation

- SAD su najveći svetski izvor nuklearne pretnje. Trebalo bi pažljivo da preispitaju svoju nuklearnu politiku, da temeljito ispune svoju specijalnu i primarnu dužnost razoružanja, smanjujući na taj način ulogu nuklearnog oružja u politici nacionalne bezbednosti i da preduzmu značajne praktične korake da ublaže nuklearne rizike - rekla je Mao na brifingu.

Mao je naglasila da su spekulacije o nuklearnoj pretnji koju navodno predstavlja Kina bile izgovor za SAD da prošire sopstveni nuklearni arsenal.

List "Vol strit žurnal", pozivajući se na stratešku vojnu komandu SAD, objavio je prošlog meseca da je Kina imala više lansera za kopnene interkontinentalne balističke rakete /ICBM/ od SAD.

Autori su primetili da neki američki zakonodavci pozivaju na povećanje nuklearnog potencijala zemlje kako bi se suočili sa Kinom i Rusijom.

BONUS VIDEO: RELI NA LEDU: Ruski i kineski automobilisti učestvovali na neobičnom takmičenju na zaleđenom Amuru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili