"ISTA PRIČA, OBMANA SRBA I OBMANA RUSIJE" Lavrov poručio - "Odnos Zapada prema ZSO isti kao prema Minskim sporazumima"

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 09:40

PRISTUP Zapada prema problemu Srba na Kosovu identičan je pristupu Zapada po pitanju realizacije Minskih sporazuma u vezi sa Ukrajinom, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ИСТА ПРИЧА, ОБМАНА СРБА И ОБМАНА РУСИЈЕ Лавров поручио - Однос Запада према ЗСО исти као према Минским споразумима

Foto: Tanjug/AP photo

- Ista priča: obmana Srba je u onome što se tiče Zajednice srpskih opština na Kosovu, a obmana Rusije u onome što se tiče Minskih sporazuma - rekao je Lavrov tokom foruma „Raisina dijalog“.

Zapad nije ni nameravao da ispuni Minske sporazume, rekao je Lavrov, dodajući da isto tako nisu nameravali da realizuju ni sporazum koji se odnosi na Srbe na Kosovu.

Podsetimo, početkom decembra bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da su Minski sporazumi bili pokušaj da se Kijevu pruži vreme za jačanje. Odmah za njom to je potvrdio i bivši francuski predsednik Fransoa Oland. Prema njegovim rečima, tadašnja geopolitička situacija nije išla u korist Ukrajine, a Zapadu je bila potrebna pauza.

Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je da je izjava Merkelove za njega iznenađujuća i razočaravajuća.

Briselski sporazum kojim je predviđeno formiranje ZSO potpisan je 2013. godine, ali ni do dan-danas nije ostvaren nijedan korak u pravcu formiranja ZSO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)