"BLINKEN VUČE LAVROVA ZA RUKAVE PO HODNICIMA" Zaharova oplela po američkoj administraciji

Novosti onlajn

02. 03. 2023. u 22:51

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken nema šta da pokaže američkom narodu po pitanju glavnih političkih tema i zato se bavi jeftinom samopromocijom, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova televiziji "Rusija-1".

БЛИНКЕН ВУЧЕ ЛАВРОВА ЗА РУКАВЕ ПО ХОДНИЦИМА Захарова оплела по америчкој администрацији

Foto: EPA

Blinken je ranije na konferenciji za novinare u Nju Delhiju rekao da je od ruskog kolege Sergeja Lavrova zatražio da prihvati predlog SAD o razmeni zatvorenika kako bi se oslobodio Amerikanac Pol Vilan koji je u Ruskoj Federaciji osuđen za špijunažu. Prema njegovim rečima, on je takođe pozvao Rusiju da poništi odluku o suspenziji učešća Moskve u Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja (START).

Prema rečima Zaharove, u stvari, sva ova pitanja se ne tiču Stejt departmenta, koji je zainteresovan samo za „imidž, PR i samopromociju".

- Oni odlično znaju da je američki narod podeljen, ali na ovaj ili onaj način, postoje pitanja oko kojih vidimo jedinstvo Amerikanaca. On pita šta je američka administracija zapravo uradila na polju bilateralnih odnosa i te probleme koje je sama i stvorila, uključujući i ono što je urađeno po pitanju Vilana i njegove sudbine, što je urađeno na jačanju međunarodne bezbednosti, strateške stabilnosti? Na kraju krajeva, oni vide šta se dešava, i da se odgovor Rusije na nepromišljene akcije SAD neće dugo čekati - istakla je ona.

- Prema tome, gospodin Blinken mora nešto da pokaže američkom narodu, a nema šta, osim da vuče za rukave Lavrova po hodnicima, to je sve. Sve je to samoreklama. To su jeftini, neprofesionalni trikovi koji imaju za cilj da zatvore ovu rupu u američkoj diplomatiji - naglasila je Zaharova.

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) ČOVEK SE ZAPALIO ISPRED SUDA U KOME SE SUDI TRAMPU: LJudi vrište i beže na sve strane (VIDEO)