PREMINUO NEKADAŠNJI BLISKI PUTINOV SAVETNIK: Gleb Pavlovski umro u Moskvi

Novosti online

27. 02. 2023. u 14:48

GLEB Pavlovski, nekadašnji bliski saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina, preminuo je u 71. godini u moskovskoj bolnici Botkin od posledica moždanog udara koji je doživeo pre desetak dana.

ПРЕМИНУО НЕКАДАШЊИ БЛИСКИ ПУТИНОВ САВЕТНИК: Глеб Павловски умро у Москви

FOTO: Tanjug/AP

U izveštaju londonskog dnevnika Miror se podseća da je 2011. godine prekinuta saradnja Kremlja sa Pavlovskim zbog toga što je ovaj istaknuti ruski politikolog otvoreno upozoravao da je Putin "gladan moći", izražavajući sumnju u mentalno zdravlje ruskog predsednika.

Pavlovski je tako od uglednog saradnika Kremlja postao žestoki kritičar Putinove politike koji je otvoreno izjavljivao da je ruski lider "lud" zbog odluke o invaziji na Ukrajinu i upozoravao da je pokretanje specijalne vojne operacije "strašna greška" koja će ruskom predsedniku naneti "veliki udarac".

O invaziji na Ukrajinu Pavlovski je rekao: "Putin koga sam ranije poznavao to ne bi uradio jer je bio veoma zdrava osoba. Ali taj Putin je nestao i ovaj novi Putin sada je opsednut Ukrajinom. On sada reaguje na slike u svojoj glavi".

 

BONUS VIDEO: 

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici