ZELENSKI SMENIO VAŽNOG IGRAČA NA FRONTU: Komandant združenih snaga Moskalov samo jedan u nizu za odstrel

Tanjug

27. 02. 2023. u 08:06

KOMANDANT operacija združenih snaga Ukrajine Eduard Mihailovič Moskalov razrešen je dužnosti, objavio je danas predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ СМЕНИО ВАЖНОГ ИГРАЧА НА ФРОНТУ: Командант здружених снага Москалов само један у низу за одстрел

Foto AP

General-major Moskalov je postavljen na tu dužnost u martu prošle godine kada je general-potpukovnik Oleksandr Pavljuk postavljen za šefa kijevske regionalne vojne administracije, preneo je "Si-En-En".

Zelenski nije dao objašnjenje za smenu Moskalova, koji je samo jedan u podugačkom nizu promena visokih državnih zvaničnika, koje je naredio predsednik Ukrajine.

Ukrajinske vlasti su sprovele niz antikorupcijskih istraga i pretresa širom zemlje, nakon čega su usledila brojna otpuštanja visoko pozicioniranih funkcionera. Zasad se ne zna da li je otpuštanje Moskalova povezano sa nedavno započetom akcijom čišćenja od korupcije.

BONUS VIDEO: 

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RAT U UKRAJINI: Vazdušna opasnost proglašena širom Ukrajine; Šta je sve Zelenski tražio od NATO-a? (FOTO)