KINA I RUSIJA PODRŽAVAJU MIR I STABILNOST: Protive se vraćanju mentaliteta "hladnog rata"

Tanjug

22. 02. 2023. u 08:05

NAJVIŠI kineski diplomata Vang Ji i sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev saglasili su se tokom sastanka u Moskvi da treba odlučno podržati mir i stabilnost u azijsko-pacifičkom regionu i usprotivili se vraćanju "mentaliteta" hladnog rata, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

КИНА И РУСИЈА ПОДРЖАВАЈУ МИР И СТАБИЛНОСТ: Противе се враћању менталитета хладног рата

Foto AP

Vang, inače direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i član Politbiroa Centralnog komiteta KPK, sastao se sa liderima kinesko-ruskog mehanizma za strateško bezbednosno savetovanje i Patruševim, s kojima je razgovarao o načinima za poboljšanje globalnog upravljanja, navodi se u saopštenju kineskog ministarstva, a prenosi Rojters.

Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o situaciji u Ukrajini, dodaje ministarstvo, ne navodeći detalje.

Kako napominje, obe strane izrazile su spremnost da zajedno praktikuju "istinski multilateralizam, suprotstavljanje svim oblicima jednostranog nasilja i promovisanje demokratizacije međunarodnih odnosa i multipolarizacije sveta".

Vang bi danas trebalo da se sastane i sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ne isključuje mogućnost da se Vang sretne i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Vang je juče stigao u posetu Moskvi.

BONUS VIDEO: SIRIJA IZ VAZDUHA: Pogledajte posledice razornog zemljotresa u Džablehu snimljene dronom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JELOVNIK MONIKE BELUČI: Italijanska diva očarava izgledom i u šestoj deceniji