PUTIN GOVORIO O NUKLEARNOM ORUŽJU: "Ako Amerikanci to urade, i mi ćemo"

Novosti online

21. 02. 2023. u 13:11

RUSIJA obustavlja učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju Federalnoj skupštini.

ПУТИН ГОВОРИО О НУКЛЕАРНОМ ОРУЖЈУ: Ако Американци то ураде, и ми ћемо

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ne izlazi, već obustavlja - rekao je on, istakavši da Rusija, pre nego što se vrati razgovoru o ovom sporazumu, mora da zna kako da uzme u obzir arsenale Francuske i Velike Britanije, tj. celog NATO-a.

On je podsetio da su SAD početkom februara prošle godine zatražile od Moskve da se vrati realizaciji Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju, uključujući inspekciju nuklearnih objekata.

Vašington je zatražio da se realizuju sve tačke sporazuma, dok sam "planira da se ponaša kako hoće".

- To je neka vrsta teatra apsurda. Znamo da je zapad direktno umešan u pokušaje kijevskog režima da izvede napade na baze naše strateške avijacije - rekao je Putin. On je istakao da su za to korišćeni dronovi koje su modernizovani, uz pomoć stručnjaka NATO-a.

- A sada još žele da vrše inspekciju naših vojnih objekata. U sadašnjim uslovima, sadašnjoj konfrontaciji, ovo izgleda glupo - naglasio je Putin.

On je istakao da Moskva poseduje informaciju da neki ljudi u Vašingtonu razmatraju mogućnost testiranja nuklearnog oružja. On je ukazao da se to dešava kada se u SAD pravi nova nuklearna municija.

- U ovoj situaciji Ministarstvo odbrane i korporacija Rosatom treba da budu spremni za testiranje nuklearnog oružja. Mi prvi, naravno, to nećemo uraditi, ali ako SAD obave testiranje, i mi ćemo to uraditi - zaključio je predsednik Rusije.

BONUS VIDEO: NAJUBOJITIJI BROD NA SVETU - Zaplovila fregata "Admiral Gorškov" naoružana "cirkon" projektilima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!