"OVAKVA DVOLIČNOST SAD JE NEČUVENA": Ruski ambasador upitao - Zašto Stejt department ćuti o zverstvima ukrajinskih nasilnika?

Tanjug

19. 02. 2023. u 07:43

RUSKI ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je danas da Vašington pokušava da opravda sopstvene akcije za podsticanje ukrajinske krize, optužbama za navodne zločine Moskve u Ukrajini i ukazao na "beskrajno pumpanje" Kijeva oružjem.

ОВАКВА ДВОЛИЧНОСТ САД ЈЕ НЕЧУВЕНА: Руски амбасадор упитао - Зашто Стејт департмент ћути о зверствима украјинских насилника?

FOTO: Tanjug/AP

 - Nekada su Amerikanci govorili da će Ukrajinu snabdevati isključivo odbrambenim naoružanjem, a sada prenose teška oklopna vozila, artiljeriju, višecevne bacače raketa. SAD snabdevaju naciste obaveštajnim podacima, obučavaju militante - rekao je ambasador, prenela je RIA Novosti.

Antonov se osvrnuo na izjave potpredsednice SAD Kamale Haros, koja je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji optužila Rusiju za "zločine protiv čovečnosti" u Ukrajini, a to je juče isto izjavio i državni sekretar Entoni Blinken.

Diplomata je napomenuo da SAD ignorišu činjenicu da ukrajinska koristi zabranjenu municiju, koja se, kako je rekao, u velikim količinama uvozi u Ukrajinu. Osim toga, kako je naveo, Vašington "radije okreće leđa jezivim scenama pogubljenja zarobljenih ruskih vojnika".

Ruski ambasador je rekao da je "ovakva dvoličnost SAD nečuvena".

- Zašto Stejt department ćuti o zverstvima ukrajinskih nasilnika? Gde gledaju stručnjaci američkih organizacija za ljudska prava? - zapitao je Antonov.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove