KOMANDANT UKRAJINSKE VOJSKE: Situacija u Artjomovsku izuzetno teška

P. Z. S. / ria.ru

18. 02. 2023. u 19:19

Situacija u oblasti Artjomovsku (Bahnutu) je izuzetno teška za ukrajinsku vojsku, svaki minut oni trpe gubitke, rekao je komandant Oružanih snaga Ukrajine sa pozivnim znakom „Mađar“ u video snimku objavljenom na Telegram kanalu UNIAN.

КОМАНДАНТ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Ситуација у Артјомовску изузетно тешка

Foto Tanjug/AP

-Mi smo na istoku, u „najvrelijoj“ tački fronta – u gradu Bahmutu. Apelujem na sve učesnike Minhenske bezbednosne konferencije – razumemo da ceo svet podržava Ukrajinu, ali ne može se izgubiti ni minut. Svaki minut... povećava gubitke trupa. Situacija na frontu je izuzetno komplikovana, rekao je on.

Prema ukrajinskoj vojsci, ruska vojska „pritiska sa svih strana“ velikim brojem, snagama tehnike i ljudstva.

Bahmut se nalazi u delu Donjecke Narodne Republike pod kontrolom Kijeva severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu. Nastavljaju se teške borbe za grad.

Pušilin je prošlog petka rekao da ruske snage napreduju u oblasti Paraskovjevke severno od Artjomovska. Oslobađanje sela (koje je potrvrdila grupa „Vagner“) će omogućiti da se preseče poslednji put snabdevanja ukrajinskih trupa u gradu – pravac iz Časovog Jara.

Pušilin je naglasio da su se savezničke snage već učvrstile u severnom delu Artjomovska, a borac Vagner grupe rekao je za RIA Novosti o napredovanju boraca u istočnom delu grada.

BONUS VIDEO - VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov