"DŽEJ-PI MORGAN" ISPLAĆIVAO ŽRTVE: Otkrivaju se saradnici pedofila DŽefrija Epstajna

I. Stanojević

18. 02. 2023. u 13:24

U SUDSKIM dokumentima, koji su se upravo pojavili u javnosti, dokazuje se da je pedofil Džefri Epstajn, koristio račune američke banke "Dži-Pi Morgan" da plati najmanje 20 svojih žrtava, piše američki "Fajnenšel tajms". Advokati ove finansijske kuće, okarakterisali su optužbu kao neosnovanu, odbacujući njene navode.

ЏЕЈ-ПИ МОРГАН ИСПЛАЋИВАО ЖРТВЕ: Откривају се сарадници педофила Џефрија Епстајна

Foto: United Nations Photo/Rick Bajornas via AP, File/New York State Sex Offender Registry via AP

Kako se tvrdi u neredigovanim delovima žalbe koju je, protiv ove banke, podnela vlada Američkih Devičanskih ostrva, gde je Epstajn - koji se ubio 2019. godine čekajući suđenje po optužbama za trgovinu ljudima - imao dom, navodi se da je "Dži-Pi Morgan svesno omogućavao, održavao i prikrivao mrežu trgovine ljudima, transakcijama putem svojih računa".

Žene kojima "se trgovalo i koje su zlostavljane u različitim intervalima između 2003. i jula 2019. godine, kada je Epstajn uhapšen i zatvoren primile su isplate između 2003. i 2013. u ukupnom iznosu koji premašuje milion dolara", precizira se u žalbi vlade Devičanskih ostrva.

Među primaocima su bile žene sa "istočnoevropskim prezimenima koje su javno i interno identifikovane kao Epstajn regrutacije i/ili žrtve", tvrde advokati Devičanskih ostrva, uključujući jednu ženu, identifikovanu u novinskim izveštajima, te da je Epstajn tražio kada je imala je 14 godina, a da je, navodno, plaćena 600.000 dolara.

Vlada Devičanskih ostrva je, takođe, navela da je Epstajn u tom periodu podigao više od 775.000 dolara u gotovini sa računa "Dži-Pi Morgana", što je, kako se navodi, "posebno značajno jer je poznato da Epstajn plaćao "masaže" ili seksualne susrete u kešu".

Svet je sada konačno na korak do saznavanja svih imena sa liste pedofila Džefrija Epstajna! Deo spiska objavljen je, posle skoro četiri godine od otkrivanja afere koja je potresla celu planetu, a "Dejli mejl" piše da će u narednim nedeljama biti obelodanjena i sva preostala imena, čim svi izveštaji budu otpečaćeni.

Među osobama koje se pominju su princ Endru, optužen za seks sa žrtvom Epstajna Virdžinijom Roberts Džufre (39) kada je imala 17 godina i profesor prava sa Harvarda Alan Deršovic (84). Drugi ljudi visokog profila, osumnjičeni da su povezani sa pedofilom su Bil Gejts, Donald Tramp i Bil Klinton, mada je nejasno da li će oni i zvanično biti navedeni i time podložni optužbi i eventualnim sankcijama.

Princ Endru je oštro negirao sve tvrdnje, ali je rešio tužbu sa Virdžinijom, pokrenutu lane za prijavljenih 12 miliona dolara. Virdžinija sada piše memoare, dok "vojvoda navodno oseća da može da se vrati u javni život, pošto ga je izbegavao zbog svojih veza sa Epstajnom".

Konačna serija sudskih dokumenata koji sadrže navode u vezi sa 167 saradnika, žrtava i Epstajnovih zaposlenih, osvanuće napokon pred očima javnosti, godinama nakon smrti finansijera. Dokumenti koji će se obelodaniti, uprkos nadama počinilaca da će ih "pojesti mrak", poslednji su u nizu zapečaćenih papira, za koje je javnost saznala u okviru višegodišnjeg procesa koji se vodi pred Saveznim sudom u Njujorku.

Sva preostala dokumenta sada će biti sukcesivno objavljivana, pošto se desetine poznatih, pominjanih u štampi kao Džej Do ili Džon 1,2,3... nisu usprotivili da njihova imena budu objavljena u javnosti. "Dejli mejl" tvrdi da je među njima i sam vojvoda od Jorka.

ZA MAKSVELOVU 20 GODINA

OPSKURNI materijal o orgijama sa maloletnicama je, podsećaju svetski mediji, prvi put podnet u predmetu za klevetu koji je Virdžinija Robert Džufre, pokrenula 2015. godine protiv Džizlejn Maksvel, jedne od Epstajnovih "desnih ruku", koja služi kaznu od 20 godina zatvora zbog trgovine ljudima i regrutovanja maloletnica. Tužba je rešena iza zatvorenih vrata 2017. godine, ali je materijal iz tog slučaja objavljivan u nastavcima posle brojnih medijskih zahteva.

Mediji su objavili da je Džej Do 5 navedena kao "žrtva" koja je svedočila na suđenju Maksvelovoj. Džej Do 18 je pomoćnik državnog tužioca, ranije identifikovan u policijskom izveštaju. Čini se da je ta osoba bila umešana u optužbe protiv Epstajna 2007. godine prema kojima je odležao samo 15 meseci u zatvoru zbog nagovaranja maloletnice na prostituciju, u sklopu dogovora sa državnim tužiocima na Floridi.

Advokati Maksvelove opisuju Džej Do 21 kao "javnu ličnost" koja se usprotivila da joj se objavi ime, jer je jedino pomenuta u Epstajnovoj "Crnoj knjizi" kontakata. Neki među optuženima, kao recimo, Džej Do 23 je preminuo, ali je optužen za "ozbiljna krivična dela". Ni njegovo, kao ni mnoga druga imena, za sada nisu otkrivena javnosti.

TZV. KOSOVO "REGRUTNI CENTAR"

SVETSKI mediji pišu da je tzv. Kosovo godinama bilo pedofilski "regrutni centar" za orgije Džefrija Epstajna i Bila Klintona. U tromesečnoj istrazi "Global post" je otkrio da su najviši nivoi tzv. kosovske vlade, koje podržavaju SAD, umešani u ovu trgovinu decom. Brojni mališani, upućivani su sa tzv. Kovosa i u UAE, Izrael i prestonice zapadne Evrope, piše "Global post".

Čini se da je Džej Do 49 Deršovic. Virdžinija ga je tužila za klevetu, ali je lane odustala, priznavši da je "možda pogrešila". Deršovic je uvek tvrdio da je nevin i tražio je da se materijal u vezi sa njim objavi.

Džej Do 59, 113, 132 i 134 su, takođe navodno umešani u "ozbiljna krivična dela", a Džej Do 59 i 132 su mrtvi. Ne navode se nikakvi drugi detalji ni o jednom od njih, niti njihov identitet. Još jedna od osoba, Džej Do 117, je bivši pomoćnik američkog tužioca, što bi moglo da pruži dodatni uvid u okolnosti Epstajnovog sporazuma o priznanju krivice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri