TVITER LEGALIZUJE REKLAME ZA KANABIS: Ovo je prvi gigant koji se odlučio na potez te vrste

Đ.G.

16. 02. 2023. u 18:42

TVITER je dao zeleno svetlo kompanijama koje se bave proizvodnjom kanabisa da pokreću reklame na svojoj platformi u određenim američkim državama, a gigant društvenih medija je rekao da će dozvoliti „odgovoran“ marketing sve dok se prodavci pridržavaju niza ograničenja.

ТВИТЕР ЛЕГАЛИЗУЈЕ РЕКЛАМЕ ЗА КАНАБИС: Ово је први гигант који се одлучио на потез те врсте

Foto: Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP, File

Kompanija je najavila promenu politike u postu na blogu u sredu, navodeći da će raditi na omogućavanju „više brendova da se povežu sa razgovorom o kanabisu“ na Tviteru.

- Od danas smo u određenim američkim državama preduzeli mere da ublažimo našu politiku reklama za kanabis kako bismo stvorili više mogućnosti za odgovorni marketing kanabisa – najveći korak napred bilo koje platforme društvenih medija - rekao je šef Tvitera za prodaju i partnerstvo u SAD Aleksa Alianielo  . . „Ubuduće, Tviter omogućava oglašivačima da promovišu preferencije brenda i informativni sadržaj u vezi sa kanabisom za CBD, THC i proizvode i usluge u vezi sa kanabisom.

Međutim, kompanije u industriji marihuane koje žele da objavljuju oglase na Tviteru moraće da ispune niz zahteva pre nego što to učine. Prvo i najvažnije, oglašivači moraju imati „licencu odgovarajućih vlasti“ u svom regionu za ponudu proizvoda od kanabisa, kao i „prethodno ovlašćenje od strane Tvitera“.

Kada budu odobrene, kompanije će morati da ograniče svoje oglase na jurisdikcije u kojima je kanabis legalan i ne smeju direktno da promovišu upotrebu proizvoda. Oglašivačima je takođe zabranjeno da ciljaju klijente mlađe od 21 godine i ni na koji način ne smeju da se obraćaju maloletnicima .

Dok druge platforme društvenih medija dozvoljavaju oglase za određene proizvode od konoplje i CBD-a, Tviter je prvi tehnološki gigant koji je dozvolio oglašavanje u vezi sa medicinskim ili rekreativnim kanabisom, koji je legalizovan u 21 američkoj državi i dekriminalizovan u deset drugih. Međutim, ostaje nezakonit na saveznom nivou, s tim što je vlada klasifikovala supstancu kao lekove sa liste I - najviši nivo prema Zakonu o kontrolisanim supstancama iz 1971. godine, preneo je RT.

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)