POLITIKA IM PREČA OD LJUDSKIH ŽIVOTA: London se nećka o ukidanju sankcija Siriji

Srna

13. 02. 2023. u 12:50

VLADA Velike Britanije će možda razmotriti ublažavanje sankcija Siriji kako bi se omogućila isporuka pomoći toj zemlji nakon razornih zemljotresa, izjavio je zamenik sekretara u Odeljenju za saobraćaj britanskog Parlamenta Ričard Holden.

ПОЛИТИКА ИМ ПРЕЧА ОД ЉУДСКИХ ЖИВОТА: Лондон се нећка о укидању санкција Сирији

FOTO: AP/Tanjug

On je reagovao na saopštenje Ministarstva finansija SAD, koje je u petak, 10. februara, istaklo da je Kancelarija za kontrolu strane imovine, koja sprovodi sankcije, odobrila da se 180 dana vrše sve transakcije povezane sa ublažavanjem posledica zemljotresa koje su inače zabranjene sankcijama, prenosi RIA.

- Mislim da proveravamo sve što možemo. Kada se radi o humanitarnim okolnostima, uvek želimo da učinimo ono što može pomoći na terenu - rekao je Holden za "Skaj njuz".

Holden je naglasio da London još nije doneo relevantnu odluku, uz napomenu da će London sarađivati sa partnerima iz NATO-a, kao što su SAD, kako bi se isporučila pomoć Siriji.

Podsećamo, zemljotres je pogodio Siriju i Tursku u ponedeljak, 6. februara. Veruje se da je u Siriji poginulo najmanje 8.500 ljudi.

BONUS VIDEO: SPAŠENA POSLE 40 SATI U RUŠEVINAMA: Spasioci u Salkinu u Siriji izvlače iscrpljenu devojčicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama