IZ SRBIJE MOLITVE I NESEBIČNE DONACIJE: Masovno prikupljanje pomoći širom naše zemlje za ljude unesrećene zemljotresom

A. Z. K.

13. 02. 2023. u 07:45

GRAĐANI širom Srbije danima prikupljaju pomoć za pogođene razornim zemljotresom, a veliki broj vernika juče se odazvao pozivu patrijarha srpskog gospodina Porfirija, pa je pomoć prikupljana u hramovima Posle liturgija, vernici su dali donacije za područja koja su zahvaćena zemljotresom.

ИЗ СРБИЈЕ МОЛИТВЕ И НЕСЕБИЧНЕ ДОНАЦИЈЕ: Масовно прикупљање помоћи широм наше земље за људе унесрећене земљотресом

Foto Tanjug/AP

Patrijarh je apelovao na sve starešine i sveštenike hramova u sklopu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke da pozovu vernike da pomognu turskom i sirijskom narodu. Posle liturgija koje su juče održane u mnogobrojnim svetinjama, građani su se molili za spas unesrećenih davali novac sa željom da pomognu.

Osim u crkvama, pomoć se prikuplja i širom naše zemlje, a skoro dva šlepera sa najneophodnijim potrepštinama prikupljena su samo u Zemunu, gde je jedan od punktova koje je otvorila ambasada Turske u Srbiji sa namerom da prikuplja pomoć. Beograđani su donosili velike pakete tople odeće, obuće, hrane za bebe, pelene, još nedostaje ćebadi, vreća za spavanje, šatora.

- Pokazana je velika solidarnost i ljudi nam se obraćaju na svakom koraku i pitaju kako mogu da pomognu. Takva podrška nam mnogo znači, jer katastrofa koja je zahvatila našu zemlju je ogromnih razmera - rekao je pomoćnik konzula ambasade Turske Atila Kucuktalasli.

Ambasada Sirije pokrenula je akciju prikupljanja donacija u svojim prostorijama. Svi koji žele da pomognu povređenima i porodicama nastradalih u ovoj zemlji mogu da posete Ambasadu Sirije od 8 do 15 časova u Ulici Serdar Jola 12.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)