ZELENSKI NA IVICI SUZA: "Rusija je najveća antievropska sila na svetu"

Novosti Onlajn

09. 02. 2023. u 13:11

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski je u Briselu u Evropskom parlamentu rekao da je Rusija "najveća antievropska sila na svetu".

ЗЕЛЕНСКИ НА ИВИЦИ СУЗА: Русија је највећа антиевропска сила на свету

Foto: Profimedia

On je rekao i da je ruski predsednik Vladimir Putin "diktator sa velikim zalihama i rezervama sovjetskog oružja i oružja diktatorskih režima - posebno Irana".

- Hvala vam na vašem principijelnom i energičnom pristupu, dva kvaliteta koja su ostala konstantna tokom ove borbe za Evropu. Borim se za povratak Ukrajine u Evropu, tamo gde joj je dom - rekao je Zelenski, jedva zadržavajući suze.

Kako je rekao, vrednost života u Rusiji je uništena, "vrednost imaju samo oni u Kremlju".

- Rusija gleda na svoje ljude kao na tela koja mogu da nose oružje. Ruski režim mrzi svaku društvenu pravdu i različitost, podstiče ksenofobiju, pokušava nehumanu stvarnost iz 1930-ih i 1940-ih da učini realnošću danas - rekao je on.

Prema njegovim rečima, odbrana od Rusije nije bitna samo za Evropu.

- Mir neće biti moguć dok ne pobedimo antievropsku silu. Rusija želi da uništiti evropski način života. Nećemo to dopustiti - rekao je.

Zahvalio je na podršci koju su Ukrajincima pružili ljudi iz gradova širom Evrope u ovoj "istorijskoj bici". Govor su poslanici više puta prekinuli aplauzom.

- Evropa će uvek biti Evropa dok smo zajedno i brinemo o evropskom načinu života. Pozivam vas sve u Ukrajinu. Slava Ukrajini - rekao je na kraju govora.

BONUS VIDEO: ZELENSKI SE OGLASIO U NOĆ - Preduzeli smo neke korake, garantujemo duhovnu nezavisnost našeg naroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a