"DRAGI VOLODIMIRE, ZA VAŠU HRABROST" Makron odlikovao Zelenskog Ordenom Legije časti

Novosti Onlajn

09. 02. 2023. u 11:59

PREDSEDNIK Emanuel Makron dodelio je Orden Legije časti predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom tokom posete ukrajinskog lidera Parizu.

ДРАГИ ВОЛОДИМИРЕ, ЗА ВАШУ ХРАБРОСТ Макрон одликовао Зеленског Орденом Легије части

Foto: Tanjug/Ludovic Marin, Pool via AP

U saopštenju Jelisejske palate navodi se da je to najviša nagrada koju francuski predsednik može da dodeli svom kolegi.

- Salutiram Ukrajini i njenom narodu. Salutiram i vama, dragi Volodimire, za vašu hrabrost i posvećenost - napisao je Makron na društvenim mrežama.

Na snimku koji je objavila Jelisejska palata vidi se kako Makron predaje orden Zelenskom, obučen u svoju vojnu odeću. Njih dvojica su se srdačno zagrlili i držali za ruke dok je Zelenski odgovarao Makronu.

- Rekao sam predsedniku da mislim da je to previše za mene, i zato ovo odlikovanje vidim kao odlikovanje za sve naše ljude, Ukrajince, za naše društvo. I velika je čast što sam ovde - izjavio je Zelenski.

BONUS VIDEO: ZELENSKI SE OGLASIO U NOĆ - Preduzeli smo neke korake, garantujemo duhovnu nezavisnost našeg naroda

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)