NEMA VIŠE DRUŠTVENIH MREŽA: Američki kongresmen predlaže zakon o zabrani pristupa deci mlađoj od 16 godina

Tanjug

03. 02. 2023. u 00:21

REPUBLIKANSKI poslanik Kris Stjuart predstavio je u Kongresu zakon o zabrani korišćenja društvenih mreža mlađima od 16 godina, a s ciljem da se zaštiti njihovo mentalno zdravlje.

НЕМА ВИШЕ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА: Амерички конгресмен предлаже закон о забрани приступа деци млађој од 16 година

Foto Shutterstock

-Deca naše nacije prolaze kroz krizu mentalnog zdravlja. Zato sam predložio zakon o zabrani pristupa društvenim medijima deci mlađoj od 16 godina, naveo je Stjuart na svom Tviter profilu.

Stjuart je danas predstavio zakon kojim je predviđeno da su platforme društvenih mreža dužne da onemoguće pristup deci mlađoj od 16 godina.

Kako je navedeno u saopštenju republikanskog kongresmena, stope tinejdžerske i adolescentske depresije, anksioznosti i samoubistava su porasle na nivo bez presedana od pojave društvenih mreža.

On je istakao da je "šteta za generaciju Z od društvenih mreža nesporna i zapitao zašto onda nema zaštite u digitalnom svetu".

Stjuart je ocenio da nikada nije postojala tako "depresivna, anksiozna i samoubilačka" generacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DOVELI ARENU U ZAGREBU DO USIJANJA: Saša Matić i Milica Pavlović zapevali zajedno - pevač prekinuo odmor da bi gostovao na koncertu (VIDEO)