NAPAD NA ITALIJANSKU DIPLOMATIJU U EU: Anarhisti u Berlinu i Barseloni izmiču kontroli

Milica Ostojić

28. 01. 2023. u 16:25

MINISTARSTVO Spoljnih poslova Italije izdalo je saopštenje da je sinoć zapaljen auto funkcionera Ambasade Italije u Berlinu i u istoj večeri porazbijana stakla na italijanskom Generalnom Konzulatu u Barseloni.

НАПАД НА ИТАЛИЈАНСКУ ДИПЛОМАТИЈУ У ЕУ: Анархисти у Берлину и Барселони измичу контроли

FOTO: Tanjug/AP

U diplomatskom sedištu u Barseloni pojavio se i natpis sa zahtevom za oslobađanje anarhiste Alfreda Kospito (koji se nalazi u najstrožijem zatvoru u Italiji zbog više kriminalnih dela počinjenih počevši od 2006), a sa natpisima u kojima se traži „totalna amnestija“ „Italijnska država je ubica“.

Italijanski ministar Spoljnih poslova Antonio Tajani odmah je kontaktirao obe strukture italijanske diplomatije i zatražio momentalno proceduru za pojačavanje diplomatskih sedišta i osoblja zaposlenog u njima.

Lokalna policija Nemačke i Španije već istražuje kako na naučnoj tako i na kriminološkoj osnovi počinjena nedela. Tužilaštvo iz Rima je u iščekivanju informacija od strane službi specijalnih istražnih odelenja da bi se svatilo da li je trag tog anarhizma analogan jednom ranijem počinjenom u Atini, i ovim slučajem će se baviti i Tužilaštvo za aniterorizam.

BONUS VIDEO:

PUCNjI U AMBASADI: Snimak napada na službenike ambasade Azerbejdžana u Teheranu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)