"MI TO NEĆEMO DOZVOLITI": Putin rekao šta je cilj operacije u Ukrajini

Novosti online

25. 01. 2023. u 13:54

CILj specijalne vojne operacije je zaštita ljudi i same Rusije od opasnosti koje pokušavaju da stvore na teritorijama koje Rusiji istorijski pripadaju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

МИ ТО НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ: Путин рекао шта је циљ операције у Украјини

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

- Cilj je, kako sam već mnogo puta govorio – zaštita ljudi, pre svega, zaštita same Rusije od onih opasnosti koje pokušavaju da stvore na teritorijama koje nam istorijski pripadaju. I mi to ne smemo da dozvolimo - rekao je Putin tokom razgovora sa studentima.

Ruski predsednik je povodom Dana ruskih studenata posetio klaster "Lomonosov" Inovacionog naučno-tehnološkog centra Moskovskog državnog univerziteta.

Govoreći o ukrajinskoj vojsci, Putin je naveo da "protivnik nema nikakvog obzira, da je formirao kaznene odrede i da puca u leđa sopstvenim ljudima".

- Nažalost, protivnik se ne obazire ni na šta. Pucaju svojim ljudima u leđa, čak su formirali kaznene odrede. Momci su pričali o tome nedavno, pre nedelju dana. Naši su u jednom naseljenom mestu bili svedoci sledeće scene: protivnik je ispred, a pucaju na njega. Pritom, kako kažu, to je bila jaka vatra, nisu im dozvoljavali povlačenje - tvrdi Putin.

Kako je istakao, to čine neonacisti, ali sami ne izlaze u prve redove.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri