PJONGJANG ZATVOREN NA PET DANA": Građani ne smeju da napuštaju domove zbog "neodređene respiratorne bolesti"

Tanjug

25. 01. 2023. u 08:22

GLAVNI grad Severne Koreje Pjongjang zatvoren je na pet dana zbog neodređene respiratorne bolesti, prenose danas južnokorejski mediji pozivajući se na obaveštenje severnokorejske vlade.

ПЈОНГЈАНГ ЗАТВОРЕН НА ПЕТ ДАНА: Грађани не смеју да напуштају домове због неодређене респираторне болести

Foto: AP

U obaveštenju severnokorejske vlade ne pominje se kovid 19, ali se navodi da su stanovnici Pjongjanga morali da ostanu u domovima do kraja nedelje i da se podvrgavaju kontroli temperature više puta dnevno, navodi južnokorejski En-Ka njuz, a prenosi Rojters.

Prema istom izvoru, stanovništvo pravi zalihe jer se očekuje uvođenje strožih mera.

Zasad se ne zna da li će i u drugim delovima Severne Koreje biti ili su već uvedena slična ograničenja kretanja stanovništva.

Severna Koreja je prošle godine prijavila prvu epidemiju kovida 19, ali je do avgusta proglasila pobedu nad virusom. Ipak, nikada nije potvrdila koliko je ljudi zaraženo korona virusom.

Državna novinska agencija KCNA saopštila je u utorak da je grad Kesong, koji se nalazi u blizini granice sa Južnom Korejom, pojačao javnu kampanju komunikacije "kako bi svi zaposleni dobrovoljno poštovali antiepidemijske propise u radu i životu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane