ULIĆE STRAH U KOSTI ZAPADU: Rusija i Kina se udružuju sa još jednom državom

Tanjug

23. 01. 2023. u 08:52

NAJSAVREMENIJA fregata ruske mornarice "Admiral Gorškov", koja nosi hipersonične rakete cirkon, popuniće zalihe u sirijskoj luci Tartus i učestvovaće u zajedničkim vežbama sa kineskom i južnoafričkom mornaricom u Indijskom okeanu, rekao je danas vojno-diplomatski izvor za TASS.

УЛИЋЕ СТРАХ У КОСТИ ЗАПАДУ: Русија и Кина се удружују са још једном државом

Foto: Profimedia/Printskrin

Agencija još nema zvaničnu potvrdu te informacije. Pomorske vežbe, na kojima treba da učestvuju brodovi iz Rusije, Kine i Južnoafričke Republike, biće održane od 17. do 27. februara.

Ministarstvo odbrane Južnoafričke Republike je saopštilo na sajtu da će predstojeće desetodnevne vežbe biti održane u blizini priobalnog grada Durbana i Ričards zaliva u Indijskom okeanu, u cilju razmene operativnih veština i znanja.

Vežba ima za cilj da ojača već dobre odnose između Južnoafričke Republike i Rusije i Kine, navodi se u saopštenju.

Prva takva trilateralna pomorska vežba održana je kod jugozapadne obale Južnoafričke Republike u blizini Kejptauna, u novembru 2019. godine. Kejptaun je ranije izvestio da će Rusiju na vežbama predstavljati dva ratna broda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku