"RUSIJU NIKO NE MOŽE DA PORAZI" Niko nije želeo da vidi kako osam godina pati narod u Donbasu

Novosti online

19. 01. 2023. u 22:24

CILj Zapada je poraz Rusije. Ukrajina je postala samo instrument za poraz Rusije, a ono što nisu uspeli 90-ih godina, žele sada. Naravno da od toga nema ništa, jer Rusiju niko ne može da porazi, rekao je Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH, u intervju za emisiju "Pečat".

РУСИЈУ НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПОРАЗИ Нико није желео да види како осам година пати народ у Донбасу

Foto: Jutjub/Printskrin/RTRS

- Ruska Federacije je uvek tražila neke načine da nađemo rešenje, saradnju za sve države. Nažalost, svi naši predlozi bili su ignorisani. Od 2014. godine priprema se plodno tlo za akciju protiv Rusije. Sada svi pričaju o agresiji Rusije, a niko nije želeo da vidi kako osam godina pati ruski narod u Donbasu, žene, deca - naglasio je Kalabuhov.

On je podsetio da je Rusija pobedila Napoleona, a u sukobu sa Nemačkom završila je u Berlinu.

- Siguran sam da će pobeda i ovaj put biti samo naša - jasno je poručio Kalabuhov.

Ambasador Rusije u BiH dotakao se i sankcija Zapada.

- To su jednostrane restrikcije, jer samo Savet bezbednosti UN može da uvede pravosnažne sankcije. To je samo još jedan podsticaj za razvoj naše ekonomije. Imamo sve mogućnosti da prevaziđemo te sankcije, da se okrenemo sami sebi. Evropa sama sebi puca u nogu, postala je instrument SAD, gde ide sav kapital. Američki cilj je globalna dominacija. Sada pripremaju hipotetički rat sa Kinom, kao što su se u poslednjoj deceniji pripremali za Ukrajinu. SAD žive od prodaje oružja, plašeći te zemlje nekakvom ruskom prijetnjom, potom zavisnošću od energenata, koji su i po nekoliko puta skuplji od ruskog - podvuako je Kalabuhov.

Po njemu sve se uklapa u logiku eliminaciju Rusije kao jedne velike civilizacije, kao i ruske muzike i književnosti.

- Iako zaboravnjaju da u mnogim segemntima svog bića stoje na ruskim dostignućima, i dalji razvoj zavisi isključivo od onoga što danas se trude da zabrane. SAD su platile 80 miliona dolara da se bore sa ruskim uticajem i bilo bi zanimljivo da vidimo ko je šta napisao i uradio za toliki novac - priča Kalabuhov.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu