POLICIJA ČEŠLJA "JAZBINU" DIJABOLIKA: Bivši "bos" Denaru ostavio dokumentaciju svakog masakra Koza nostre

Milica Ostojić

17. 01. 2023. u 21:30

MATEO Mesina Denaro, mafijaški bos, uhapšen je juče ispred jedne klinike u Palermu nakon 30 godina bekstva.

ПОЛИЦИЈА ЧЕШЉА ЈАЗБИНУ ДИЈАБОЛИКА: Бивши бос Денару оставио документацију сваког масакра Коза ностре

Foto: Profimedia

Ovde je povremeno dolazio posle operacije tumora, na terapije, sa lažnim identitetom uzetim iz lične karte jednog geometra. Odveden je u najčuvaniji zatvor u Italiji, gde je nekada izdržavao kaznu njegov šef Toto' Riina. Dok ga je helikopter prenosio u zatvor, specijalne jedinice su krenule da pretražuju pedalj po pedalj mesta, odakle se pretpostavljalo da stiže u kliniku sa svojim, takođe juče uhapšenim vozačem.

Živeo je u mestu Kampobelo di Mazara, u kući u veoma prometnoj ulici, u srcu gradića gde je puno sveta. U komšiluku niko nije uočio stanara koji je tu živeo. Ne zna se tačno koliko vremena, ali lažna lična karta koju je koristio važila je od februara 2016. godine. 

Mateo Denaro je u bekstvu 30 godina. Rođen je i vladao u Kastelvetranu i provinciji Trapani, na samo sedam kilometara od tajnog boravišta u Kampobelo di Mazara, zbog čega se i vratio kući. Nakon što je priveden,  započela je velika istraga da se ustanovi odakle je dolazio u kliniku i na koji način je stigao brzo do "jazbine". To što se zvalo "jazbina" bio je stan u veoma prometnoj ulici. Stan u kojem je boravio bio je skoro rekonstruisan i udoban. Nameštaj i predmeti koji su se nalazili u njemu su bili izvesnih vrednosti, ne luksuzni, a garderoba  i parfemi firmirani. U stanu nije pronađeno oružje. Prilikom hapšenja, policijski inspektori pronašli su mafijaškom bosu na ruci sat u vrednosti od 35.000 evra.

Čitave noći trajalo je pretraživanje koje se nastavlja i danas. Istraga će obuhvatiti zgradu i stan gde je živeo. Akcenat istrage će se odnositi na dokumentaciju mafije Koza Nostre. Po svedočenju brojnih mafijaša pokajnika, potonjih saradnika pravde, on poseduje arhiv masakra Koza Nostre, a za koji se pretpostavlja da mu je ostavio u amanet nekadašnji šef Toto' Riina.   

Tako se po, onima koji su najupućeniji u istoriju mafijaških zločina dugih više decenija, "završava epoha Toto' Riine, Provencana, bosova sa vrha mafijaške piramide. Ostaje snažna mafijaška kultura i možda će za koju godinu isplivati novi mafijaški bos, novi elementi sa vrha", a možda će, s obzirom da su najveći mafijaši u bekstvu decenijama uhapšeni, takoreći kod kuće, mafija početi da se skriva.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)