VODENI TOPOVI I BIBER SPREJ ZA DEMONSTRANTE U NEMAČKOJ: Nastavlja se haos u Liceratu, policija koristila silu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2023. u 23:54

U NEMAČKOM selu Licerat policija je protiv demonstranata upotrebila vodene topove, pendreke i biber sprej, preneo je portal "n-tv" kanala.

ВОДЕНИ ТОПОВИ И БИБЕР СПРЕЈ ЗА ДЕМОНСТРАНТЕ У НЕМАЧКОЈ: Наставља се хаос у Лицерату, полиција користила силу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Thomas Banneyer/dpa via AP

U sredu ujutro, snage bezbednosti počele su čišćenje Licerata, koji se nalazi u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Nemačka energetska kompanija RVE planira da započne eksploataciju uglja u toj oblasti. Stanovnici sela bi trebalo da budu raseljeni do kraja januara. Međutim, ekološki aktivisti koji protestuju su se nastanili u kućama čiji su se stanovnici već iselili.

Policija je koristila vodene topove, biber sprej i pendreke kako bi sprečila demonstrante da uđu u ograđeno selo i priđu kamenolomu, pišu nemački mediji.

Portparol policije je potvrdio da su snage bezbednosti morale da nateraju demonstrante nazad. Nema zvaničnih informacija da li ima ranjenih ili pritvorenih, jer se akcija nastavlja.

Policija je brzo rasterala demonstrante, ali su dvojica aktivista i dalje u tunelu na teritoriji sela. Oni su bezbedni, ali odbijaju da napuste sklonište.

Zauzvrat, policija grada Ahena izvestila je da su demonstranti uspeli da pređu ograde i priđu ivici kamenoloma.

Hiljade demonstranata marširalo je u subotu prema Liceratu, a pridružila im se i švedska aktivistkinja za zaštitu životne sredine Greta Tunberg.

Prema rečima organizatora, u akciji je učestvovalo oko 35.000 ljudi. Policija je procenila broj na 8-10 hiljada ljudi.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista