GRČKA ODGOVORILA ERDOGANU: Nastavićemo da štititmo naš suverenitet

Tanjug

07. 01. 2023. u 20:47

ATINA je večeras, povodom izjava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, saopštila da će Grčka nastaviti da štiti svoj suverenitet i prava.

ГРЧКА ОДГОВОРИЛА ЕРДОГАНУ: Наставићемо да штититмо наш суверенитет

Foto: Tanjug/AP

Erdogan je ranije poručio da Ankara nema problem s Grčkom "dokle god Grci ne izazivaju probleme u Egeju,

-Grčka promoviše bezbednost i stabilnost u širem regionu i sledi spoljnu politiku baziranu na principima međunarodnog i pomorskog zakona, uz puno poštovanje Povelje UN", reklo je nekoliko grčkih diplomata za agenciju ANA-MPA.

U saopštenju se dodaje da "Grčka nikada nije pokušala, niti će da dovede situaciju do gotovog čina".

-Naprotiv, osuđujemo svaki vid ekspancije i revizionizma i, u kontekstu dobrosusedskih odnosa, rešavamo otvorena pitanja sa svojim susedima, kao što su Italija i Egipat, kroz strogu primenu međunarodnog prava i pomorskih zakona. Nastavljamo da branimo naš suverenitet i naša suverena prava, dodaje se.

Grčka novinska agencija je istakla da je Erdogan "ponovo provocirao izjavama protiv Grčke".

Erdogan je ranije danas tokom ceremonije u Antaliji izjavio je da njegova zemlja nema problema s Grčkom sve dok Grci ne izazivaju probleme u Egejskom moru.

-Ispalili smo 'tajfun'. Koliki je domet 'tajfuna'? To je 561 kilometar. Šta su Grci učinili? Upleli su se u napad. Novine su odmah stavile naslove 'pogodiće Atinu'. Mi nemamo takav problem sve dok se ne petljate s nama u Egejskom regionu. Sve dok se ne petljate s nama u Egeju, mi se nećemo petljati s vama, rekao je Erdogan, prenela je Anadolija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)