"PATRIOT" USKORO STIŽE U UKRAJINU: Počele pripreme za predaju sistema Kijevu - biće raspoređen "što je pre moguće"

Novosti onlajn

04. 01. 2023. u 15:30

UKRAJINSKI ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da su već počele pripreme za prebacivanje američkih sistema protivvazdušne odbrane "patriot" Kijevu.

ПАТРИОТ УСКОРО СТИЖЕ У УКРАЈИНУ: Почеле припреме за предају система Кијеву - биће распоређен што је пре могуће

Foto Tanjug/AP

- Očekujemo da će ′patriot′ biti raspoređen što je pre moguće. Pripreme za predaju ovih sistema su već počele - rekao je on na brifingu u sredu.

Kuleba je dodao da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i njegovo okruženje rade na novim odlukama o isporukama oružja.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da će Rusija moći da uništi PVO sisteme „Patriot“ u slučaju da ih Vašington isporuči Kijevu.

Takođe je primetio da je „Patriot“ prilično star sistem i da ne radi kao ruski S-300. On je dodao da će se za ove sisteme naći „protivotrov“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi