BRAZIL SE OPRAŠTA OD SVOJE LEGENDE: Trodnevna žalost povodom Peleove smrti

Novosti onlajn

30. 12. 2022. u 00:15

VLADA predsednika Brazila Žaira Bolsonara, koji u nedelju napušta predsedničku funkciju, proglasila je trodnevnu žalost povodom smrti legende brazilskog fudbala Edsona Arantesa do Nasimenta Pelea.

БРАЗИЛ СЕ ОПРАШТА ОД СВОЈЕ ЛЕГЕНДЕ: Тродневна жалост поводом Пелеове смрти

FOTO: AP/Tanjug

U saopštenju vlade se navodi da je Pele bio veliki građanin i patriota, koji je uzdizao ime Brazila gde god da je otišao, preneo je Rojters.

Naslednik Bolsonara Luis Injasio Lula da Silva napisao je na Tviteru da je malo Brazilaca koji su proneli ime Brazila tako daleko kao što je on. 

Čuveni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento Pele preminuo je večeras u 83. godini, preneli su brazilski mediji.

Najbolji ili jedan od najboljih u istoriji fudbala bio je u lošem zdravstvenom stanju poslednjih dvadesetak dana, nakon što mu je u septembru 2021. godine uklonjen tumor debelog creva.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zvanično ga je proglasila za najboljeg u 20. veku, a časopis "Tajm" svrstao ga je među 100 najvažnijih ljudi u prošlom veku.

BONUS VIDEO:

IN MEMORIAM: Odlazak Pelea „kralja“ fudbala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...