DO OKONČANJA ISTRAGE: Pedro Kastiljo ostaje u pritvoru 18 meseci

Tanjug

29. 12. 2022. u 22:53

APELCIONO veće Vrhovnog suda Perua podržalo je danas odluku o zadržavanju bivšeg predsednika Perua Pedra Kastilja u pritvoru u trajanju od 18 meseci do okončanja istrage o optužbi za pokušaj organizovanja državnog udara.

ДО ОКОНЧАЊА ИСТРАГЕ: Педро Кастиљо остаје у притвору 18 месеци

Foto Tanjug/AP

Početkom meseca, poslanici su smenili Kastilja sa funkcije i zatim uhapsili zbog pokušaja nezakonitog raspuštanja Kongresa, preneo je Rojters.

Kastiljo je iz zatvora pozvao na proteste protiv nove vlasti, tvrdeći da i dalje ima mandat naroda i da sebe smatra legitimnim predsednikom.

Kastiljove pristalice su poslušale njegov apel i izašle na ulice, tražeći ostavku nove predsednice Dine Boluarte i raspuštanje Kongresa.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BLINKEN PERE RUKE POSLE NAPADA NA IRAN: Neću da govorim, naš fokus je na deeskalaciji