IZRAELCI UBILI DEVOJČICU, OBJAVILI SKANDALOZNO OPRAVDANJE: DŽana krenula da nahrani mačku, njeno telo pronašli na krovu

Novosti online

12. 12. 2022. u 21:27

IZRAEL je priznao da su njihove snage najverovatnije slučajno ubile 16-godišnju palestinsku devojčicu u borbi sa militantima na okupiranoj Zapadnoj obali. Telo Džane Zakarne pronađeno je na krovu njene kuće u Dženinu posle požara u nedelju uveče.

ИЗРАЕЛЦИ УБИЛИ ДЕВОЈЧИЦУ, ОБЈАВИЛИ СКАНДАЛОЗНО ОПРАВДАЊЕ: Џана кренула да нахрани мачку, њено тело пронашли на крову

Foto: Profimedia/Ilustracija

Palestinski premijer Mohamed Štaje optužio je Izrael da je "hladnokrvno" ubio devojčicu. Zakarne je jedna od najmlađih palestinskih žrtava ubijenih ove godine. Incident se dogodio tokom izraelske operacije hapšenja palestinskih militanata. Stanovnici su rekli da su videli izraelske snajperiste na obližnjoj zgradi, a jedan je navodno upucao devojčicu, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Devojčicin ujak Jaser rekao je da je otišla na krov po svoju mačku, ali se nikada nije vratila, prenela je agencija AFP. Rekao je da je njegova nećaka zadobila četiri rane od metka.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da je Zakarne bila u blizini naoružanih napadača koji su otvorili vatru na vojnike i sa krovova u tom području na njih bacali eksploziv i molotovljeve koktele. Vojnici su odgovorili vatrom na osumnjičene, navodi se.

- Vojska i njihovi komandanti žale zbog bilo kakvog nanošenja štete civilima, uključujući i one u borbenom okruženju i u neposrednoj blizini naoružanih terorista tokom razmene vatre - dodali su oni.

Više od 150 civila i boraca ubijeno je na Zapadnoj obali ove godine, gotovo sve od strane izraelskih snaga. Izraelska vojska je izvestila da je ukupno 31 Izraelac ubijen u napadima ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima