DETALJI VELIKE AFERE: Evroposlanici pohapšeni zbog primanja mita

Goran Čvorović dopisnik iz Brisela

11. 12. 2022. u 07:00

SKANDAL u Evropskom parlamentu, s "mirisom" Svetskog prvenstva u fudbalu. Belgijska policija je privela nekoliko sadašnjih i bivših članova EP, među kojima je i aktuelna potpresednica, socijalistkinja, Grkinja Eva Kaili (44).

Komentari (3)

Savo

11.12.2022. 08:57

Ja sam iznenađen. Ko bi reko da su ogrezli u kriminalu. Ja sam mislio da je to sve pošten svet koji treba da nam bude uzor. Kad ono mućak.

Hm

11.12.2022. 14:23

Mozda su zaista krivi, ali suma od 600000 evra je isuvise mala za toliko ljudi na takvim polozajima I za usluge koje bi Kataru vredele mnogo vise. U Britaniji je isplivalo placanje jednoj clanici Lordova I njenom suprugu od oko 70 miliona funti, za obezbedjivanje ugovora vredanog 200 miliona funti (za (neupotrebljivu) zastitu u vreme Covida)... naravno niko ih nije uhapsio , a verovatno ni nece, posto je to samo tackica na vrhu ledenog brega u odnosu na to sta je britanska vlada radila. Ista ta vlada koja se itekako buni zbog navodnog mita koji je navodno Katar nekome davao (ne znaci da nije, ali 600000 je sica).Tako da ovo lici na neki lov na vestice, dok se pravi muljatori lepo provode i i dalje rade sta hoce (a i zaradjuu bar stostruko vise)...Da li su mozda ovi uhapseni kritikovali rat u Ukrajini ill nacin na koji se tamo sliva silni novac, ili neku drugu politiku koju sprovode "prijatelji" preko baare? Mozda su pre zbog toga pohapseni, uz namestaljke o mitu. To je ista skola koju je i Kurti pohadjao, pa sad primenjuje na Srbima I hapsi ih za namestene I lazne prekrsaje.