STRAH U KOSTIMA VAŠINGTONA: Amerika se plaši Putinove osvete

Novosti online

06. 12. 2022. u 22:37

SAD ne opremaju niti ohrabruju Ukrajinu da izvodi napade preko svojih granica, objavio je Stejt department nakon što je Ukrajina napala ruske vazdušne baze.

СТРАХ У КОСТИМА ВАШИНГТОНА: Америка се плаши Путинове освете

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

- Ne opremamo Ukrajinu za napade preko granica. Ne ohrabrujemo Ukrajinu da napada preko svojih granica. Mi želimo mir. Ukrajinci žele mir. Transatlantska zajednica želi mir. Ono što mi ne želimo je pauza, jer ako imamo pauzu umesto mira, znamo da će predsednik Putin tu pauzu iskoristiti za preopremljenost, za remont, da se pregrupiše i da se, po svoj prilici, vrati u Ukrajinu sa novom osvetom. A to nije u interesu pravednog mira. To svakako nije u interesu trajnog mira - rekao je Prajs.

Dodao je da SAD opremaju Ukrajinu onim što joj je potrebno za odbranu teritorije.

I pored tih tvrdnji Prajsa, nije tajna da Amerika oprema Ukrajinu i ofanzivnim sistemima HIMARS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi