RUSKA NUKLEARNA TRIJADA: Putin - „Rosatom“od ogromnog značaja za jačanje nuklearne sposobnosti zemlje

Novosti online

02. 12. 2022. u 18:10

„ROSATOM“ daje ogroman doprinos jačanju „nuklearne trijade“ zemlje, kao i kada se radi o stavljanju u stanje borbenog dežurstva perspektivnih sistema naoružanja, od kojih mnogi nemaju pandana u svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

РУСКА НУКЛЕАРНА ТРИЈАДА: Путин - „Росатом“од огромног значаја за јачање нуклеарне способности земље

Foto: Profimedia/printskrin Jutjub/ Military TV

„’Rosatom’ pruža ogroman doprinos povećanju potencijala obuzdavanja, jačanju moći naše 'nuklearne trijade', pripremi i stavljanju u stanje borbenog dežurstva perspektivnih sistema naoružanja, vojne opreme. Mnogi od njih su bez pandana u svetu“, rekao je Putin u video obraćanju povodom obeležavanja 15. godišnjice državne korporacije.

Ruski lider je istakao da tehnologije kojima Rusija danas raspolaže, obezbeđuju Moskvi dugoročnu stratešku konkurentnost među drugim nuklearnim državama.

On je dodao da neka od dostignuća državne korporacije „imaju istinski probojni karakter“, što omogućava Rusiji da „bude među svetskim liderima u nuklearnoj energetici“ i da obezbeđuje tehnološku nezavisnost u celom nizu najvažnijih oblasti.

Prvog decembra 2007. godine Putin je potpisao zakon „O državnoj korporaciji za atomsku energiju 'Rosatom'“, na osnovu koga je federalna agencija za nuklearnu energiju „Rosatom“ bila pretvorena u istoimenu državnu korporaciju.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub