NATO LIŠAVAO VODE I STRUJE STANOVNIKE JUGOSLAVIJE Zaharova: "Stoltenbergu, Borelju i službenicima Bele kuće za sećanje"

Novosti online

30. 11. 2022. u 07:58

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova podsetila je Zapad na reči bivšeg portparola NATO-a Džejmija Šeja koji je 1999. godine opravdao ciljane napade na infrastrukturu Jugoslavije usled kojih su civili ostajali bez struje i vode.

НАТО ЛИШАВАО ВОДЕ И СТРУЈЕ СТАНОВНИКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ Захарова: Столтенбергу, Борељу и службеницима Беле куће за сећање

Foto: Printskrin

 - Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, šefu evropske diplomatije Žozepu Borelju i službenicima Bele kuće za sećanje - napisala je Zaharova na Telegramu i navela citat bivšeg predstavnika Alijanse od 25. maja 1999. godine.

Upitan zašto NATO lišava građane zemlje struje i vode, Šej je odgovorio da ga ne brinu problemi srpskog naroda.

Takođe je isticao da su jugoslovenske vlasti trebale da prihvate uslove Alijanse kako bi prestalo bombardovanje infrastrukture.

 - Ako Milošević zaista hoće da njegovi građani imaju vodu i struju, sve što treba da uradi jeste da prihvati uslove NATO-a i mi ćemo prekinuti ovu kampanju. Dok to ne uradi, nastavićemo da napadamo ciljeve koji snabdevaju njegovu vojsku strujom. Ako to bude imalo posledice po stanovništvo, to je problem Miloševića. Prekid vodosnabdevanja i struje koriste se protiv naroda Srbije, a mi smo ih "isključili" zauvek ili na duže vreme zarad života 1,6 miliona Kosovara koji su proterani iz svojih domova i čiji su životi ozbiljno ugroženi. Neće se svima dopasti ova razlika, ali ta razlika je za mene ključna - rekao je svojevremeno predstavnik NATO-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024