BRITANCI BESNI: Makron će blokirati izbor Volasa za šefa NATO

Novosti online

27. 11. 2022. u 17:58

EMANUEL Makron navukao je gnev britanskih poslanika nakon što se saznalo da planira da blokira imenovanje Bena Volasa za generalnog sekretara NATO.

БРИТАНЦИ БЕСНИ: Макрон ће блокирати избор Воласа за шефа НАТО

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Francuski predsednik navodno namerava da stavi veto na imenovanje bilo kog britanskog ili turskog kandidata za mesto generalnog sekretara alijanse.

- Makronova anglofobija je razočaravajuća, ali on je barem dosledan - rekao je poslanik britanskih konzervativaca Endrju Bridžen.

Drugi poslanik iste partije primetio da pozicija Pariza dovodi u nezgodnu situaciju britanskog premijera Rišija Sunaka, koji je Makrona nazvao prijateljem.

Volas je sada na funkciji britanskog ministra odbrane. 

The New York Times je objavio da su kandidati za mesto generalnog sekretara NATO - pored Volasa - zamenica premijera i ministarka finansija Kanade Kristija Frilend, premijerka Estonije Kaja Kalas, slovačka predsednica Zuzana Čaputova i bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama