DONALD TRAMP OBELODANIO: "Predsednička kandidatura verovatna"

Novosti onlajn

04. 11. 2022. u 10:08

NA MITINGU pristalica Republikanske stranke u američkoj saveznoj državi Ajovi, bivši predsednik SAD Donald Tramp najavio je kao moguću treću kampanju za Belu kuću.

ДОНАЛД ТРАМП ОБЕЛОДАНИО: Председничка кандидатура вероватна

Foto AP

- Da bi naša zemlja ponovo bila uspešna, bezbedna i slavna, verovatno ću to morati da uradim ponovo. Spremite se, to je sve što mogu da vam kažem - rekao je Tramp na skupu u gradu Sijuks Sitiju u Ajovi.

Tramp se pojavio na skupu u Ajovu u okviru kampanje za takozvane međuizbore, kako bi podržao republikanske kandidate za Senat. Na mitingu su, pored njega, govorili i guverner Ajove Kim Rejndols i senator Čak Grejsli.

Prema rečima bliskih saradnika, on je željan da se vrati u političku igru za predsedničke izbore, a jedan od njegovih viših savetnika koji nije želeo da bude imenovan rekao je Rojtersu da Tramp želi da se kandiduje i da to objavi pre Dana zahvalnosti, što bi mu dalo prednost u odnosu na njegove protivnike i da je on toga svestan.

Ako bi postao prvi kandidat republikanaca za nominaciju, to bi moglo da izbaci iz trke potencijalne stranačke rivale, rekli su njegovi savetnici, i dodali da je moguće da bivši američki predsednik ipak odloži takvu odluku ili da se predomisli.

Nezavisni analitičari i izborne ankete u SAD prognoziraju da je velika verovatnoća da će republikanci na međuizborima sledeće nedelje osvojiti većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa i da će imati šansu da preuzmu kontrolu i nad Senatom, što bi im dalo mogućnost da blokiraju zakonodavnu agendu predsednika Džozefa Bajdena u naredne dve godine, navodi britanska agencija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)