TRAMP SE NE VRAĆA: Tviter ostao bez bivšeg predsednika

P. Z. S. / Foks njuz

28. 10. 2022. u 20:07 >> 20:09

BIVŠI predsednik Donald Tramp poželeo je Ilonu Masku sve najbolje na Tviteru, ali je naglasio da će ostati na sopstvenoj Truth Social, platformi društvenih medija koju proglašava „boljom“, „bezbednom“ i koja se oseća „kao kod kuće“.

ТРАМП СЕ НЕ ВРАЋА: Твитер остао без бившег председника

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson


Mask je u četvrtak završio kupovinu Tvitera vrednog 44 milijarde dolara, tvitujući pre ponoći da je „ptica oslobođena“ i ažurirajući svoju biografiju kako bi sebe označio kao „Glavni Tvit“.

U ekskluzivnom intervjuu za Foks Njuz Digital u petak, Tramp je rekao: „Sviđa mi se Elon i želim mu puno sreće. Nadam se da će mu to uspeti“.

Međutim, Tramp je dodao: „Ne mislim da Tviter može biti uspešan bez mene. Ako Mask ukine Trampovu doživotnu zabranu na Tviteru, nalog bivšeg predsednika bi tehnički bio aktivan. Tramp je odbio da komentariše da li bi ga ikada ponovo koristio.

Mask je sugerisao da će ublažiti praksu moderiranja sadržaja za Tviter i eliminisati doživotne zabrane sa platforme, ali je Tramp rekao za Foks Njuz Digital da nova politika neće uticati na to kako on koristi društvene medije.

-Ostajem na Istini. Više mi se sviđa, sviđa mi se način na koji funkcioniše, sviđa mi se Elon, ali ostajem na Istini (Truth), rekao je za Foks Njuz Digital.

Tramp je trajno suspendovan sa Tvitera, Fejsbuka, Instagrama i Snepčeta nakon nemira u Kapitolu 6. januara 2021. Tviter je nekoliko njegovih tvitova povezanih sa nasilnim protestima ocenio kao zapaljive i upozorio na "rizik od daljeg podsticanja nasilja".

Tramp je za Foks Njuz Digital rekao da je njegovo „ukidanje“ iz Fejsbuka, Tvitera i drugih kompanija društvenih medija 2021. „jedna od najgorih odluka donetih u poslovanju u poslednje dve godine“, ukazujući na „koliko loše ove platforme rade“.

-Fejsbuk je sada u padu od 80 milijardi dolara i dosadan je, rekao je Tramp. „Tviter je preuzet i, da nije bilo mene, nikada ne bi bio preuzet. Niko o tome ne bi ni razmišljao.

Tramp je za Foks Njuz Digital rekao da je, kada je počeo da koristi Tviter, to bila „propala operacija“.

-Učinio sam Tviter vrućim pre 12 godina, učinio sam Tviter vrućim, rekao je. "A onda kada su prekinuli, postalo je hladno, i to se dogodilo."

Tramp je, ukazujući na pad cene akcija matične kompanije Fejsbuk Meta (Facebook Meta Platforms Inc.) – najniže od februara 2016. – i Tvitera, rekao da su „veražljivosti u velikoj meri smanjene i sve ostalo otkako sam otišao“.

-A ako se sećate, pre 12 godina Tviter je bio propalo preduzeće, rekao je on. „Tek kada sam ušao, postalo je uspešno.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju