PUTIN O PITANJU KOJE BRINE CEO SVET: Progovorio o napadima na nuklearku, evo šta je poručio Makronu

Novosti online

19. 08. 2022. u 16:20

RUSKI predsednik Vladimir Putin potvrdio je danas u razgovoru sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom spremnost Rusije da inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) pruži neophodnu pomoć prilikom posete nuklearnoj elektrani Zaporožje, saopštila je pres služba Kremlja.

ПУТИН О ПИТАЊУ КОЈЕ БРИНЕ ЦЕО СВЕТ: Проговорио о нападима на нуклеарку, ево шта је поручио Макрону

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

- Ruska strana je potvrdila spremnost da inspektorima Agencije pruži neophodnu pomoć - kaže se u saopštenju.

Navodi se da je razgovor održan na inicijativu francuske strane i da su dvojica lidera istakla značaj što hitnijeg odlaska misije IAEA u nuklearku Zaporožje.

Putin je, kako se dodaje, istakao da ukrajinsko granatiranje teritorije nuklearke dovode do opasnosti od katastrofe.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine.

On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije "zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima". Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE - Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku