KONAŠENKOV UPOZORAVA: Ukrajinci planiraju diverziju, krivica za moguće napade bi mogla biti svaljena na ruske oružane snage

Tanjug

18. 08. 2022. u 09:18

UKRAJINA planira da sutra izvede artiljerijske napade na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje iz Nikopolja, tvrdi danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

КОНАШЕНКОВ УПОЗОРАВА: Украјинци планирају диверзију, кривица за могуће нападе би могла бити сваљена на руске оружане снаге

Foto: Profimedia/Ilustracija

 - Jedinice 44. artiljerijske brigade ukrajinskih oružanih snaga planiraju da napadnu NE Zaporožje iz grada Nikopolja 19. avgusta - rekao je Konašenkov, preneo je Tas s.

On je naglasio da bi krivica za moguće napade bila svaljena na ruske oružane snage.

U Ukrajini danas boravi generalni sekretar UN Antonio Gutereš, koji će se, kako se očekuje, sastati s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i turskim predsednikom Tajipom Erdoganom, takođe u poseti Kijevu.

Prema Konašenkovim rečima, ukrajinsko rukovodstvo je u više navrata širilo glasine da su ruske trupe okupirale ovu nuklearnu elektranu i da granatiraju Oružane snage Ukrajine iz artiljerijskih sistema velikog dometa, pokrivajući se nuklearkom, prenosi Sputnjik.

 - Skrećemo pažnju da ruske trupe nemaju teško naoružanje ni na teritoriji stanice, ni u okolnim područjima. Tamo su samo jedinice obezbeđenja - istakao je portparol.

On je dodao da Oružane snage Rusije preduzimaju sve neophodne mere da osiguraju bezbednost Zaporoške NE.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Reporter Novosti iz Donbasa na prvoj liniji fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA DOBRODOŠLA, ALI BEZ ŠEFA KREMLJA: Francuzi pozvali Moskvu da učestvuje u obeležavanju 80 godina iskrcavanja u Normandiji