NE MISLI DA STANE Berluskoni: Kandidovaću se na izborima za mesto u Senatu

Tanjug

10. 08. 2022. u 18:57

BIVŠI italijanski premijer Silvio Berluskoni (85) izjavio je danas da će se kandidovati za mesto u Senatu na izborima koji će biti održani narednog meseca, nakon što je devet godina bio odsustan iz politike.

НЕ МИСЛИ ДА СТАНЕ Берлускони: Кандидоваћу се на изборима за место у Сенату

Foto: EPA

Ovaj italijanski medijski magnat, vodio je četiri vlade od ulaska u politiku 1994. godine, ali mu je privremeno zabranjeno obavljanje javnih funkcija nakon osude za poresku prevaru 2013. godine, preneo je Rojters.

NJegova poslednja vlada pala je dve godine pre toga, zbog rastuće dužničke krize i skandala oko takozvanih "bunga bunga" zabava u njegovoj vili kod Milana.

Berluskoni je rekao za državni radio da ga je mnogo ljudi unutar i van njegove stranke Forca Italija pozvalo da se kandiduje na predstojećim izborima, tako da misli da će na kraju biti kandidat za Senat i da će svi biti srećhni.

Silvio Berluskoni / Foto AP

U svojoj osmoj nacionalnoj izbornoj kampanji, Berluskoni se ponovo oslanja na onu vrstu reklamne kampanje koja mu je i ranije pomagala da dođe do pobede.

Na velikim ekranima na železničkim i stanicama metroa širom zemlje nalaze se fotografije Berluskonija mladalačkog izgleda uz slogan "Sada više nego ikada, izaberi stranu".

Forca Italija se smatra umerenim delom konzervativnog saveza kojim dominiraju dve desničarske stranke: Italijanska braća Đorđe Meloni, koja vodi u anketama i Lige Matea Salvinija.

BONUS GALERIJA: "Legionari" i "cezari" marširali Parizom - vojna parada za dan Bastilje

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILJERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti