UKRAJINCI ĆE DOBITI OSNOVNU VOJNU OBUKU: Danski instruktori pokušaće da obuče regrute kako više ne bi potpuno nespremni išli u borbe

Tanjug

10. 08. 2022. u 12:47

DANSKA će poslati vojne instruktore u Veliku Britaniju kako bi pomogli u obuci ukrajinskih vojnika, a takođe će ponuditi obuku ukrajinskih oficira na svojoj teritoriji, saopštilo je danas dansko Ministarstvo odbrane.

УКРАЈИНЦИ ЋЕ ДОБИТИ ОСНОВНУ ВОЈНУ ОБУКУ: Дански инструктори покушаће да обуче регруте како више не би потпуно неспремни ишли у борбе

foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Saopštenje je prethodilo konferenciji u Kopenhagenu koja će se sutra održati, a na kojoj se očekuje da će britanski, danski i ukrajinski ministri odbrane razgovarati o dugoročnoj podršci Ukrajini, uključujući vojnu obuku, čišćenje mina i snabdevanje oružjem, preneo je Rojters.

 - Danska će podržati projekat obuke predvođen Britancima sa 130 danskih vojnika i istovremeno ponuditi obuku ukrajinskih vojnika u Danskoj - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako je rekao danski ministar odbrane Morten Bodskov, instruktori će pružati osnovnu vojnu obuku, uključujući urbane borbe i taktičke operacije ukrajinskim vojnicima sa nultim ili ograničenim vojnim iskustvom.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, Danska je doprinela i britanskim i kanadskim misijama obuke u Ukrajini od 2015. godine i pružila podršku u naoružanju i sajber bezbednosti Ukrajini od početka sukoba u toj zemlji.

Podsećamo, 24. februara je Rusija pokrenula "specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine".

Vladimir Putin je rekao da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima".

BONUS VIDEO:

BORBENA AKTIVNOST "URAGANA": Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!