PESKOV OPOMENUO AMERIKU: Razmena zatvorenika dovedena u pitanje

Novosti online

07. 08. 2022. u 22:34

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da preterani publicitet u medijima ometa proces razmene zatvorenika i podvukao to kao grešku koju su SAD konstantno prave.

ПЕСКОВ ОПОМЕНУО АМЕРИКУ: Размена затвореника доведена у питање

Foto: AP

Preterani publicitet i bespotrebno, nepromišljeno, istrčavanje SAD će sprečiti razmenu zatvorenika, rekao je Dmitrij Peskov.

- Ako je praksa da razgovaramo preko štampe o detaljima razmene zatvorenika, razmene neće ni biti. Amerikanci su već napravili ovu grešku. To se tako ne rešava. Zbog toga nećemo davati nikakve komentare - objasnio je Peskov.

 - Ministar spoljnih poslova Lavrov je već rekao da su mehanizme usaglasili predsednici pre godinu dana. Ali oni će biti dovedeni u pitanje ako se javna rasprava nastavi - dodao je portparol Kramlja.

Ranije je administracija predsednika SAD predala Moskvi predlog  da se Britni Griner i Pol Vilan, koji su uhapšeni u Rusiji, a osuđeni u Rusiji zbog špijunaže, razmene za biznismena Viktora Buta.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da javne izjave SAD ne doprinose procesu razmene.

BONUS VIDEO:

BORBENA AKTIVNOST "URAGANA": Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

ČUDO NA ZLATIBORU Zgrada uspešno prkosi gravitaciji: Širi toranj u Pizi (FOTO)