POTPUNO ujedinjenje Kine sa Tajvanom je istorijska neminovnost, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji, povodom posete Tajvanu predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

Komentari (4)

Đura

03.08.2022. 08:46

gospodo "čelični" prijatelji, nikad se ne preti praznom puškom. Opet su vam ameri pokazali da mogu da rade gde i šta hoće. Zaboravili ste 99' kad su vam raketirali ambasadu, i šta je tad bilo?!

BOGDAN

03.08.2022. 08:49

KINU SU IZGRADILI AMERICKI KAPITALISTI I BANKARI I OD SIROMASNE I GLADNE KINE JUDOMASONI PRETVORILI U SVETSKU EKONOMSKU SILU,KINA U AMERIKU IZVOZI I PREKO 700.MILIJAJRDE DOLARA GODISNJE .ZAMISLITE DA AMERIKA KINI UVEZE SANKCIJE I STOPIRA UVOZ KINESKE ROBE U AMERIKU.KINA PROPASE U ISTI MINUT I KINA IMACE GRAGANSKI RAT.ZAMISLITE SVI KINEZI KOJI SU NAPUSTILI NJIHOVA SELA I DOSELILI SE U GRADOVE DA RADE U AMERICKE KOMPANIJE I PREKO NOC OSTAJU BEZ POSLA I BEZ NIKAKVE EGZISTENCIJE ZA NORMALAN ZIVOT.HVALA.

buki

03.08.2022. 11:20

@BOGDAN - Građanski rat u Kini je nemoguć, skoro koloko i u S.Koreji. Šta mislite, da im Ameri već ne bi uveli sankcije, kada bi se te sankcije isplatile Americi? Kinezi imaju mnogo više opcija u tom konstantnom, tinjajućem sukobu SAD-Kina.

Ljubica

03.08.2022. 10:05

Bogdane, pa nemoguće je u doba globalne ekonomije, da ne budu obe zemlje pogodjene. Kad bi Amerika to uradila, imali bi i sami gradjanski rat, jer ne postoje alternative za sve te proizvode, posebno ne po istim cenama. Ne brinem ja ni za jedne, ni za druge, jer vrana, vrani oči ne kopa. Meni je žao svih onih malih, koji nastrdaju, dok se veliki igraju svoje igrice.