AVGANISTANSKI VETERAN O ZNAČAJU SLAVJANSKA: Ukrajina je već izgubila, taj grad je uslov za pomoć koji je Zapad postavio Zelenskom

P. Z. S. / riafan.ru

17. 07. 2022. u 19:07 >> 19:17

SVI ukronacistički zločinci će se sigurno suočiti sa pravičnim suđenjem i odgovarati za svoja zlodela.

АВГАНИСТАНСКИ ВЕТЕРАН О ЗНАЧАЈУ СЛАВЈАНСКА: Украјина је већ изгубила, тај град је услов за помоћ који је Запад поставио Зеленском

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ovo je u intervjuu za FAN izjavio šef Ruskog saveza avganistanskih veterana Franc Klincevič.


Ranije je Vladimir Rogov, član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti, rekao da je Zapad postavio uslov Vladimiru Zelenskom da ne preda ruskoj vojsci grad Slavjansk u Donjeckoj Narodnoj Republici, jer je inače vojno finansiranje Kijeva bi bilo zaustavljeno.

Klincevič je objasnio zašto je Slavjansk toliko važan za Zelenskog i Zapad da se njegova predaja zapravo izjednačava sa predajom cele Ukrajine.

-Činjenica je da su se u okviru ukrajinske strategije otpora ruskoj vojsci ključne oružane grupe Oružanih snaga Ukrajine sa najobučenijim i svim potrebnim opremljenim vojnicima nalazile na takvim „tačkama“ kao što je Slavjansk, kazao je šef Ruskog saveza avganistanskih veterana. - Nacisti tamo imaju najviše utvrđenih položaja i njihov gubitak će demoralisati ne samo osoblje ukrajinske vojske, već i njene zapadne sponzore.

Ekspert je istovremeno naglasio da je Ukrajina „već izgubila“.

Foto Tanjug/AP

Narodna milicija DNR u Slavjansku 2014. godine



-Svi zadaci specijalne vojne operacije biće završeni, a bezbednost stanovnika Donbasa biće obezbeđena, rekao je sagovornik FAN-a. - Ali ono što će kijevske vlasti nazvati „porazom“, s pravom ćemo to preimenovati u oslobođenje Ukrajine. Definitivno ćemo izvršiti prvo demilitarizaciju, a potom i denacifikaciju! Ovo poslednje će biti malo teže, ali garantujem da će svi ukronacisti koji nebudu imali vremena da pobegnu na Zapad biti izvedeni pred lice pravde i odgovarati za svoje zločine!

Rusija nastavlja specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Već je probijena odbrana ukrajinske vojske u Seversku, gde je faktički uništen garnizon na pravcu Slavjanska. Na jugu naše trupe napreduju na Jakovlevku.


Ujutro 17. jula izvršena je “kalibracija” Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na vojnim objektima u Odesi. Istovremeno, u Dnjepropetrovsku su uništene radionice za proizvodnju komponenti i popravku balističkih raketa Točka-U i višecevnih raketnih bacača u odbrambenom preduzeću „Južni mašinogradnja“.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi