UDRANJE KIJEVA GLAVOM O ZID: Ukrajinske pretnje Krimu američkim raketama

P. Z. S. / ria.ru

16. 07. 2022. u 22:13

KRIMSKI politički ekspert Ruslan Balbek, komentarišući za RIA Novosti pretnju Kijeva da će upotrebiti američke rakete za napad na poluostrvo, podsetio je na slojevitu protivvazdušnu odbranu koja štiti poluostrvo.

УДРАЊЕ КИЈЕВА ГЛАВОМ О ЗИД: Украјинске претње Криму америчким ракетама

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/Florin Mocanu



-Pogoditi Krim raketom je kao da udariš glavom o zid. Teoretski, možda će se zid slomiti, ali u životu je obrnuto, rekao je izvor agencije.

Ranije u subotu, portparol Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog ministarstva odbrane Vadim Skibicki rekao je da bi ukrajinske trupe mogle da koriste HIMARS i M270 MLRS za gađanje ciljeva na Krimu.

Foto: Jutjub/U.S. MILITARY CENTRAL

-Ne sumnjam da postoji želja za udarom na Krim. I siguran sam da se takvi planovi razvijaju. Ali, kao što vidimo, američki lanseri su efikasni kada noću udaraju sa teritorije koju kontroliše Kijev. Ali samo oslobođene teritorije Ukrajine graniče sa Krimom, koje kontrolišu naše trupe, rekao je Balbek.

Istina, dodao je on, „ako Amerikanci, kao što su obećali, Kijevu predaju operativno-taktičke rakete dometa do 300 km, onda će ih kijevski režim definitivno testirati u krimskom pravcu”.

-Ali evo još jedne prepreke - na Krimu je izgrađen slojeviti sistem protivvazdušne odbrane, koji je veoma teško probiti pojedinačnim lansiranjima. Pa ipak, tim Zelenskog će svako lansiranje ka poluostrvu predstaviti kao veliku pobedu. I to što raketa je oborena je druga stvar, uostalom možete da postavite neki arhivski snimak bez obzira koje godine. Uostalom, ukrajinski nacisti su, kako kažu, “pojeli psa” na obmanjivanju javnosti, zaključio je stručnjak.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BRISEL SE IGRA VATROM: Orban - Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu