VREDNOST IM JE 20 MILIONA DOLARA: U Los Anđelesu zaplenjeno milion tableta fentanila - jači je 80 do 100 puta od morfijuma!

Tanjug

15. 07. 2022. u 23:59

MILION tableta fentanila čija se vrednost procenjuje na 20 miliona dolara zaplenjena je tokom racije ovog meseca u blizini Los Anđelesa, što je najveća zaplena ove vrste u Kaliforniji ikada.

ВРЕДНОСТ ИМ ЈЕ 20 МИЛИОНА ДОЛАРА: У Лос Анђелесу заплењено милион таблета фентанила - јачи је 80 до 100 пута од морфијума!

Foto Ilustracija

Zaplena se dogodila 5. jula u privatnoj rezidenciji u Inglvudu kod Los Anđelesa, a lokacija je otkrivena tokom istrage o trgovini drogom povezanom sa meksičkim narko kartelom Sinaloa, navodi se u saopštenju američke Uprave za borbu protiv droge (DEA), preneo je Ju-Es-Ej tudej.

Agenti su u kući pronašli pilule koje su bile namenjene za maloprodaju, dodaje DEA.

- Ova enormna zaplena je prekinula protok opasno velike količine fentanila na naše ulice i verovatno spasila mnoge živote. Zapanjujuć broj tinejdžera i mladih ljudi nisu svesni da udišu fentanil u ovim lažnim tabletama i da se tako truju - rekao je specijalni agent DEA Bil Bodner.

Istražitelji DEA iz Los Anđelesa i Njujorka, zajedno sa policijom Hotorna iz Kalifornije, su već razotkrili mrežu kurira i skladišta droge, a istraga je i dalje u toku. Ova zaplena se dogodila nekoliko dana nakon što su meksičke vlasti zaplenile više od pola tona fentanila u Sinaloi, ulične vrednosti od oko 230 miliona dolara, što je najveća zaplena fentanila u istoriji Meksika.

Fentanil, sintetički opijat, jači je 80 do 100 puta od morfijuma.

Jeftiniji je od drugih opioida i stavlja se u pojedine lekove, pa se onda prave pilule koje izgledaju kao oksikodon, ksanaks ili aderal.

Prema podacima američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), broj smrtnih slučajeva od fentanila povećao se za 23 odsto i predstavljao je dve trećine predoziranja prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije