PROPAO UKRAJINSKI DESANT PREKO SEVERSKOG DONCA: Razbijena 95. specijalna brigada, upala u zamku na obali reke (MAPA)

P. Z. S. / rybar

15. 07. 2022. u 22:37

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu i kod Harkova.

ПРОПАО УКРАЈИНСКИ ДЕСАНТ ПРЕКО СЕВЕРСКОГ ДОНЦА: Разбијена 95. специјална бригада, упала у замку на обали реке (МАПА)

Foto Tanjug/AP

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Na telegram kanalu rybar dat je rezime današnjih borbi na istočnom frontu.


*Ukrajinske formacije su tokom proteklog dana izvršile nekoliko napada na teritoriji Ruske Federacije: uveče su Oružane snage Ukrajine uz pomoć bespilotnih letelica bacile eksplozivnu napravu na biblioteku u Grajvoronu u Belgorodskoj oblasti. Pored toga, neprijatelj je iz minobacača gađao pogranična sela Neslici i Dronovka u Kurskoj i Brjanskoj oblasti.

Oružane snage RF nanele su vatrenu štetu neprijateljskim položajima u naseljima Kučerovka i Pokrovka u Sumskoj oblasti.

Ilustracija telegram rybar



*Ukrajinske trupe nastavljaju da jačaju odbrambene pozicije na severu Harkovske oblasti.
-Dodatne osmatračnice su opremljene u blizini Ruske Lozovaje, Konstantinovke i Čerkaskih Tiški. Rotacija trupa je izvršena u Zoločevu, Peremogi i Konstantinovki.
-Noću su raketne formacije Oružanih snaga RF izvršile masovne napade na položaje Oružanih snaga Ukrajine na istoku Harkova i u oblasti Holodne Gore. U pokušaju da se grad pokrije od raketnih napada, u grad su raspoređeni sistemi protivvazdušne odbrane neidentifikovanog tipa.


*U Donbasu se glavni događaji odvijaju na pravcu Bahmuta (Artjomovsk):
-Na pravcu Slavjansko-Barvenkovski, pripadnici 95. specijalizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine pokušali su da forsiraju reku Severski Donjec kod Bogorodičnog, ali su upali u zasedu Oružanih snaga RF. U toku borbe jedinica je pretrpela gubitke i povukla se.
-Komanda Oružanih snaga Ukrajine vrši preliminarne pripreme za drugu liniju odbrane na liniji Slavjansk-Kramatorsk-Konstantinovka. Neke od borbeno najspremnijih jedinica su povučene iz Severska, ali je krajnje prerano govoriti o početku borbi za sam grad.
-Savezničke snage se bore na periferiji Verhnekamenskog. Zauzimanje naselja omogućiće da se sa istoka dođe do predgrađa Severska i uspostavi kontrola vatre nad putem Seversk-Soledar.

Foto Tanjug/AP


-Nakon zauzimanja Nove Kamenke i Stjapovke, jedinice NM LNR ušle su u bitku na istočnoj periferiji Soledara. Severno od naselja, delovi savezničkih snaga se bore za kontrolu nad Jakovljevkom.
-Ruske snage aktivno istražuju odbranu neprijatelja kod Kodema i Veršine.

*U večernjim satima Oružane snage Rusije izvele su masovne napade na neprijateljske ciljeve u Dnjepropetrovsku i okolini Kremenčuga u Poltavskoj oblasti.

*Na teritoriji Zaporoške oblasti, strane su nastavile da vode artiljerijske duele: Oružane snage RF su pogodile neprijateljske položaje u oblasti Guljajpolja, Ščerbakova i Malog Ščerbakova.

*Nekoliko MANPADS-a Perun i Stinger postavljeno je na prednje položaje Oružanih snaga Ukrajine u cilju suzbijanja taktičke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u pravcu Krivog Roga.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati